Managed hosting door True

Sharp neemt belang in display-divisie van NEC

 

Sharp hoofdkantoor Europa

Technologieconcern Sharp neemt een belang van 66 procent in zijn Japanse branchegenoot NEC Display Solutions (NDS), een dochter van NEC. De twee bedrijven gaan samenwerken rond het ontwikkelen en produceren van LED-displays en 8K en 5G-ecosystemen.

NDS is de NEC-dochter die zich bezighoudt met het maken van lcd-schermen, professionele projectoren en digital cinema-producten voor professionele afnemers. Sharp is actief in hetzelfde segment, eveneens met lcd-displays en projectoren, maar ook bijvoorbeeld elektronische whiteboards en videoapparatuur die met 8K-resolutie overweg kan.

Terwijl Sharp daarbij vooral de interne Japanse markt bewerkt, is NEC meer aanwezig in Europa en de VS. Die geografische complementariteit is voor beide bedrijven de voornaamste reden om de samenwerking op poten te zetten. Het gecombineerde bedrijf wil ook klaar zijn voor de toekomst en gespecialiseerde apparatuur gaan maken om bijvoorbeeld 8K-videocontent over 5G-netwerken te kunnen streamen.

Twee derde van de aandelen van NDS komen in handen van Sharp, de rest blijft bij NEC. Ook de Europese en Amerikaanse NDS-dochters en het Chinese NEC ViewTechnology Trading komen in handen van Sharp, net zoals S2, een Duits bedrijf dat NEC begin 2018 overnam en dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van LED-schermen voor commerciële toepassingen.  

Tegen de zomer moet de nieuwe joint-venture helemaal op poten staan. Financiële details over de transactie worden niet bekendgemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6904473). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.