Managed hosting door True

Avanade breidt uit met overname Altius

 

samenwerking

Ict-bedrijf en Microsoft-partner Avanade neemt Altius over, een bedrijf gespecialiseerd in data performance management en kunstmatige intelligentie (ai). De financiële details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

De overname geeft Avanade naar eigen zeggen additionele expertise op het gebied van data platforms, managed services en datavisualisatie. Daarnaast vergroot het de mogelijkheden om kunstmatige intelligentie op grotere schaal uit te rollen. De specifieke kennis van it-architectuur en ai bij Altius gecombineerd met Avanade’s technische kennis en nauwe band met Microsoft, zorgt er volgens de partijen voor dat klanten nog meer uit hun bedrijfsdata zullen halen. Bovendien is de kennis van enterprise performance management bij Altius een waardevolle toevoeging aan Avanade’s technologische expertise. Ceo van Altius, Simon Goldsmith, geeft aan dat het bedrijf zijn portfolio na de overname wil uitbreiden met de producten van Avanade.

Avanade is een joint venture van Accenture en Microsoft. Het Nederlandse kantoor van Avanade staat in Utrecht. Vanuit daar werken ongeveer vierhonderd mensen. De Belgische locatie is gevestigd in Merelbeke. Altius heeft vestigingen in Groot-Brittannië (hoofdkantoor), Nederland (Amsterdam) en India. Met een team van meer dan driehonderd cloud- en dataspecialisten biedt het bedrijf industrie-specifieke expertise voor retail, reis  en transport, infrastructuur en de publieke sector. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6894873). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.