Managed hosting door True

Google's Capital G stapt in bij Dataiku

 

Dollars

De Frans-Amerikaanse dataspecialist Dataiku heeft opnieuw investeringskapitaal opgehaald en wel van Capital G (voorheen Google Capital). Dit investeringsvehikel van Alphabet, het moederbedrijf van Google, steekt geld in jonge bedrijven die toe zijn aan een volgende stap. Naast geld kunnen voor hun opschaling gebruik make van de kennis en producten en faciliteiten van Google.

Capital G neemt het aandelenpakket over van de eerdere investeerder Serena Capital, die eind 2014 instapte, tegen een niet nader bekend gemaakt bedrag. Volgens Franse media gaat het om tientallen miljoenen euro. Daarbij trekt de investeerder op met Dawn, een bestaande investeerder die ook een deel van de aandelen overneemt van Serena Capital. Met de nieuwe aandeelhouder aan boord wil Dataiku het platform verder uitbouwen, zowel technologisch als geografisch.

In 2018 haalde het bedrijf ook kapitaal op, namelijk een bedrag van 101 miljoen dollar, afkomstig van een consortium onder leiding van Iconiq Capital. In 2017 haalde de leverancier al een investering van 28 miljoen dollar binnen, in 2016 (14 miljoen) en in 2015 (3 miljoen). De huidige investeringsmaatschappijen bestaan naast Capital G, Dawn en Iconiq nog uit Alven, Firstmark en Battery Ventures.

Dataiku werd opgericht in 2013 in Parijs; inmiddels staat het hoofdkwartier in New York. Er werken inmiddels zo'n vierhonderd man wereldwijd. Het bedrijf levert een datascience-platform waarmee klanten zelf kunstmatige intelligentie (ai)-toepassingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6845699). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Digital Innovation

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.