Managed hosting door True

Amazon vult creativiteit artiest aan met ai

 

Op Midnight Madness kondigde Amazon de DeepComposer aan.

Amazon Web Services (AWS) gaat met kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) muzikanten helpen beter en sneller te componeren. Een artiest hoeft alleen maar een liedje op een keyboard of gitaar te spelen en 'DeepComposer' vult de rest automatisch in. De software genereert van zelf de bas, drums en andere instrumenten.

Ter demonstratie kwam de Amerikaanse zanger-songwriter en gitarist Jonathan Coulton op het podium. Deze muzikant die vooral populair is onder 'nerds' en 'geeks', speelde op zijn gitaar een paar riedeltjes. Vervolgens maakte de software de muziek bijna realtime af in een complete song met bassen, drums en een volledig instrumentarium.

AWS denkt dat DeepComposer, dat voor 99 dollar te koop is, voor een omwenteling in de muziekindustrie gaat zorgen. Nu kan iedereen een fantastische song maken en uitvoeren. Volgens Coulton wordt science fiction met kunstmatige intelligentie werkelijkheid. 

AWS gaat de komende dagen meerdere aankondigingen doen op gebied van ai, data-analyse en machine learning. De leidende cloud provider probeert daarmee het beeld weg te nemen dat ze op die terreinen achterligt op Google. Verder zal AWS laten zien hoe ze de cloud infrastructuur verder gaat optimaliseren om de meest veeleisende workloads te kunnen verwerken. Peter DeSantis, vice president AWS infrastructuur en klantondersteuning, geeft ook een update over de groei en schaal van AWS' wereldwijde infrastructuur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6843599). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.