Managed hosting door True

Apple en KPN starten recycleprogramma iPhones

Robotarm Daisy ontmantelt meer dan 1,2 miljoen telefoons per jaar

 

Apple en KPN zijn een samenwerking aangegaan om naast Apple Stores nu ook via KPN-winkels iPhones in te zamelen. Wie zijn oude apparaat hier inlevert, kan afhankelijk van het type en de staat van de iPhone een korting op een nieuwe iPhone tegemoet zien.

Hoofdrol in het recycleprogramma is weggelegd voor Daisy, een speciaal ontwikkelde robotarm die volgens Apple vijftien verschillende types telefoons uit elkaar kan halen en dat in een jaar tijd meer dan 1,2 miljoen keer kan doen. Vervolgens sorteert de robot ook de vrijgekomen materialen voor gebruik in andere apparaten. Ook zijn met de inzet van Daisy mobieltjes te reviseren om ze opnieuw te verkopen.

Apple beschikt over twee van deze robotarmen: een in Austin, Texas, en een tweede in een fabriek in Breda. In datzelfde Austin wil Apple ook een Material Recovery Lab openen, met als doel verder onderzoek te doen naar recycling. De studie richt zich voor alles op innovatieve oplossingen met robotica en machine learning om de traditionele verwerkmethoden, zoals demontage, sorteren en versnipperen, te verbeteren.

De fabrikant zegt verder dat het al bijna een miljoen apparaten heeft ontvangen via Apple-programma's. In 2018 heeft het bedrijf bovendien meer dan 7,8 miljoen Apple-apparaten gerenoveerd en wist het meer dan 48.000 ton elektronisch afval bij stortplaatsen weg te houden.

Het is niet bekend vanaf wanneer de iPhones bij KPN-winkels zijn in te ruilen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6647875). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.