Managed hosting door True

Siemens neemt analysesoftware SAS op in IoT-platform

 

Internet of things IoT industrie beveiliging security

Siemens gaat open source software van SAS voor streaming-analyses opnemen in zijn internet of things (IoT)-platform MindSphere. Gebruikers van dat IoT-besturingssysteem uit de cloud krijgen toegang tot de analyses, waardoor ze volgens beide partijen de invoering van machine learning en kunstmatige intelligentie in IoT-omgevingen kunnen versnellen. De partners verwachten dat die oplossingen later dit jaar beschikbaar zijn.

Siemens en SAS gaan samenwerken om nieuwe en bestaande klanten te betrekken en, te beginnen met streaming-analyses, bijna real-time geïntegreerde ai voor IoT-randapparatuur mogelijk te maken. De bedrijven richten zich met name op organisaties die actief zijn in fabricage, gezondheidszorg, energieleveranciers, transport en op het gebied van smart city's.

MindSphere

MindSphere is Siemens’ open, cloud-gebaseerde IoT-besturingssyteem dat objecten (‘things’) verbindt met de digitale wereld. Het open platform as a service (PaaS) is de basis voor nieuwe businessmodellen zoals preventief onderhoud, energiegegevensbeheer en resourcesoptimalisatie. De open toegang van het IoT-besturingssysteem is hierbij volgens SAS en Siemens van groot belang. Bijvoorbeeld voor het gebruik van open interfaces (api’s) om oem- en klantspecifieke apps te maken en open standaarden voor connectiviteit zoals OPC UA.

MindSphere vormt daarmee volgens Siemens de basis voor nieuwe bedrijfsmodellen, bijvoorbeeld voor producenten die hun specifieke machine- en proceskennis toepassen en om innovatieve applicaties, oplossingen en diensten op maat te ontwikkelen voor hun klanten. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld machines die over verschillende locaties verspreid zijn monitoren. Zo moet bijvoorbeeld de de downtime van machineparken worden beperkt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6638313). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.