Managed hosting door True

Zorabots gaat persoonlijke robot Temi verdelen

 

persoonlijke robot

Het Oostendse Zorabots wordt de exclusieve distributiepartner van het Amerikaanse-Israëlische Temi die een persoonlijke robot hebben ontwikkeld. Dat hebben beide bedrijven bekendgemaakt op het Mobile World Congress in Barcelona. Het apparaat maakte zijn debuut op de voorbije CES-beurs in Las Vegas en gaat in Europa net geen tweeduizend euro kosten.

Temi (spreek uit als: Timmy) is een persoonlijke robot die in staat is om zijn eigenaar te herkennen en te volgen zonder ergens tegenaan te botsen. De robot kan dienen als een persoonlijke, digitale assistent. Hij kan een pizza of taxi bestellen, foto’s en video’s maken, muziek spelen of videobellen. Het geheel draait op een aangepaste versie van Linux. Binnenkort krijgt Temi ook Alexa-integratie.

Vanaf volgende maand starten de voorbestellingen voor Temi in verschillende Europese landen, waaronder België en Nederland. Het plan is om initieel tienduizend van de robots te verkopen. Wie 1.999 euro voor het ding neerlegt (exclusief btw) mag hem in juni verwachten. De distributie is in handen van het Oostendse Zorabots. Zorabots wil ook de functionaliteit van Temi verder uitbreiden zodat de robot ook kan ingezet worden in bijvoorbeeld winkels, hotels en zorginstellingen.

Het wereldwijde hoofdkwartier van Temi staat in New York, onderzoek en ontwikkeling gebeurt in Tel Aviv, de robots zelf rollen van de band in China.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6614961). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.