Managed hosting door True

Luxoft wordt deel van DXC Technology

 

Contract ondertekenen

DXC Technology heeft het van oorsprong Russisch softwarebedrijf Luxoft ingelijfd. DXC betaalt voor Luxoft 59 dollar per aandeel of in totaal zo’n twee miljard dollar. Huidig ceo Dmitry Loschinin blijft aan boord van het bedrijf.

Luxoft is een digitale consultant die strategisch advies en engineering-diensten aanbiedt in de V.S., Europa en Azië. Het bedrijf, gevestigd in het Zwitserse Zug, draait een jaaromzet van ongeveer 911 miljoen dollar en behaalde de afgelopen drie jaar dubbele groeicijfers. De belangrijkste markten zijn onder meer de automotive branche, waar meer dan twintig bedrijven een beroep doen op de diensten van Luxoft.

Volgens DXC moet de acquisitie zijn digitale groei en scale out-strategie versnellen en het bedrijf toegang geven tot nieuw talent. Luxoft heeft bijna 13.000 personen in dienst, de meeste met een masterdiploma of PhD.

‘Luxoft en DXC zijn hoogst complementair aan elkaar en onze gedeelde visie op digitale transformatie maakt deze strategische combinatie zowel geschikt voor beide organisaties als zeer gunstig voor onze klanten’, zegt Mike Lawrie, ceo van DXC Technology. ‘Luxoft heeft een bewezen track record en expertise in het opleveren van meetbare bedrijfsresultaten voor wereldwijde klanten in sleutelindustrieën, inclusief automotive en financiële diensten. De opname van Luxoft versnelt de groeistrategie van DXC nu we het bedrijf uitrusten om te voldoen aan de digitale vereisten van onze klanten vandaag en in de toekomst.’

DXC Technology ontstond in april 2017 toen het Amerikaanse CSC fuseerde met de divisie Enterprise Services van Hewlett Packard Enterprise (HPE).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6543939). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.