Managed hosting door True

Cisco koopt Californisch chipbedrijf Luxtera

 

Netwerkreus Cisco heeft de Californische chipbakker Luxtera overgenomen. Het bedrijf bouwt chips voor optische netwerken. Cisco legt 660 miljoen dollar neer voor Luxtera.

De technologie van Luxtera, zogeheten silicon photonics chips, wordt gebruikt om elektronische data om te zetten naar licht zodat deze over optische kabels is te transporteren. Op die manier zijn hogere datasnelheden te bereiken dan met koper.

De manier waarop Luxtera chips bouwt, brengt stevige performantieverbeteringen mee, motiveert Cisco de overname. Tegelijk zijn de chips ook kleiner te produceren en tegen lagere kosten. Cisco wil de technologie van Luxtera over heel zijn productlijn inzetten. Het bedrijf verwacht dat de komende vijf jaar het datavolume dat over internet loopt, zal vervijfvoudigen. De vraag naar bandbreedte is nog steeds stijgende.

Ook Intel en Broadcom waren in Luxtera geïnteresseerd, maar het is dus Cisco dat met de buit gaat lopen. De overname moet tegen het derde kwartaal van het boekjaar 2019 rond zijn en vereist nog de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6535699). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.