Managed hosting door True

Nokia leent 250 miljoen euro voor 5G

 

De Finse netwerkleverancier Nokia heeft een lening bij de Nordic Investment Bank afgesloten van 250 miljoen euro. Met het geld gaat Nokia zijn onderzoeksinspanningen rond 5G betalen.

De lening heeft een looptijd van vijf jaar en zal vooral gebruikt worden voor het ontwikkelen van end-to-end-oplossingen voor verschillende bedrijfstakken. 5G zal in vergelijking met 4G veel meer netwerksnelheid en -capaciteit bieden met een lagere latency. Ook ‘network slicing’ wordt mogelijk: het differentiëren van het netwerk voor de noden van verschillende klanten. Nokia zal zich ook concentreren op het IoT, waarbij machines onder elkaar communiceren.

‘De zakelijke opportuniteiten van 5G zijn velerlei’, zegt Henrik Normann, voorzitter en ceo van de Nordic Investment Bank (NIB). ‘Het wordt de eerste generatie van mobiele netwerken die van het begin ontwikkeld is voor machine-communicatie. Nokia’s onderzoek zal niet alleen de telecomsector voortstuwen, maar ook andere high tech-operatoren in andere landen.’

De NIB is een financieel instituut dat eigendom is van acht landen: Denemarken, Estland, Finland, IJsland, Litouwen, Letland, Noorwegen en Zweden. De bank financiert publieke en private projecten in deze en andere landen.

Vorig jaar sloot Nokia ook al een lening van 500 miljoen euro af bij de Europese Investeringsbank, ook voor research rond 5G-toepassingen. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6525736). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.