Managed hosting door True

VMware werkt aan blockchain-oplossing

VMworld Europa 2018

 

Leverancier van virtualisatieoplossingen VMware ontwikkelt een dienst waarmee bedrijven hun eigen blockchain-oplossing kunnen implementeren. De blockchaindienst biedt naar eigen zeggen de benodigde schaalbaarheid, betrouwbaarheid, beveiliging en beheersbaarheid. De oplossing is nog in bètaversie en wordt uiteindelijk geïntegreerd in de bestaande VMware-tools. Dat maakt Ray O'Farrell, technisch directeur van VMware, bekend tijdens VMworld Europa, dat momenteel in Barcelona plaatsvindt.

‘Blockchain wint aan populariteit en bedrijven zoeken naar middelen om blockchain te implementeren en te beheren. Het is een uitdaging om deze technologie in productie te krijgen, omdat hier rekening moet worden gehouden met meerdere bedrijfsaspecten, waaronder security’, vertelt VMware-cto Ray O'Farrell. Om hier op in te spelen ontwikkelt het bedrijf zijn eigen dienst waarmee bedrijven hun blockchain kunnen implementeren.

De oplossing, VMware Blockchain genaamd, wordt ontwikkeld in samenwerking met Dell Technologies, Deloitte en WWT. De cto laat weten dat de dienst gedeeltelijk bestaat uit open source-oplossingen en voor een deel vanuit VMware en partners is ontwikkeld.

VMware Blockchain bevindt zich momenteel in bèta. Het is nog niet bekend wanneer het product op de markt komt. Daarvoor wil het virtualisatiebedrijf eerst nog beter de klantwensen voor zo’n blockchainoplossing inzichtelijk maken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6509290). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.