Managed hosting door True

Intel investeert in ai-tak via overname Vertex

 

Intel heeft Vertex overgenomen, een startup uit Seattle gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai). Dat bedrijf wordt onderdeel van Intels ai-divisie Movidus. De partijen blijven Vertex’s oplossing voor deep learning doorontwikklen. Er zijn geen financiële details bekend gemaakt.

Vertex is drie jaar geleden opgericht. De startup heeft PlaidML ontwikkeld op de markt gebracht. Deze deep learning engine moet het mogelijk maken om deep learning-oplossingen voor elk soort platform te ontwikkelen. Het product wordt toegevoegd aan Intels zogeheten Artificial Intelligence Products Group. De partijen zeggen dat het product beschikbaar blijft als open source-oplossing onder de Apache 2.0-licentie.

De zeven medewerkers treden in dienst bij Movidus, dat in september 2016 werd overgenomen door Intel.

Overnamepad

Intel zet de afgelopen jaren fors in op kunstmatige intelligentie. Zo nam het in 2015 al Altera voor 16,7 miljard dollar over. Dat is een Amerikaanse fabrikant van field-programmable gate array (fpga)-chips. In 2016 volgden de overnames van Movidius (bouwer van deep learning-algoritmes) en Nervana Systems (ontwikkelaar van ai-oplossingen)

In 2017 kwam ook het Israëlische Mobileye in handen van Intel. Dat bedrijf levert computerplatformen, hd-kaarten en oplossingen voor de analyse van sensoren voor zelfrijdend vervoer. Deze zomer (2018) kondigde Intel ook de overname van eAsic aan en investeerde het 72 miljoen euro in twaalf startups, waarvan vijf (uit zowel de Verenigde Staten als China) gericht op kunstmatige intelligentie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6433592). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.