Managed hosting door True

EIT Award-nominatie voor start-upper Jordi van Vos

 

Het Europees Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) heeft de 41 genomineerden voor de EIT Awards 2018 bekendgemaakt, onder wie Jordi van Vos. De enige Nederlander in het internationale gezelschap is medeoprichter van de start-up Circularise.

Met Circularise vertegenwoordigt Jordi de Vos een opensource-communicatieplatform voor een circulaire economie. In een toelichting op dat platform merkt De Vos op dat, kijkend door een it-bril, het beschikken over informatie cruciaal is om een circulaire economie werkelijk te realiseren. ‘Zo kun je met behulp van blockchain bijvoorbeeld de herkomst van grondstoffen traceren. Maar op heel veel plekken in de keten gaat de communicatie nog mis. Ons doel met Circularise is om dit communicatieprobleem op te lossen. Hoe meer partijen zich aansluiten bij het platform, hoe beter het werkt.’

Innovatieplatform

De prijsuitreiking voor de EIT Awards 2018  vindt plaats tijdens Innoveit, het jaarlijkse innovatieforum van het EIT, op 4 oktober in Boedapest. De 41 genomineerden vertegenwoordigen de meest beloftevolle ondernemers en vernieuwers van Europa. Alle genomineerden werden geselecteerd omdat ze gangmakers van Europese innovatie zijn door hun baanbrekende producten, diensten en projecten die de mondiale uitdagingen op het gebied van klimaat, energie, digitalisering, voeding, gezondheid en grondstoffen aanpakken.

De genomineerden nemen het tegen elkaar op in vier categorieën: EIT Change, EIT Innovators, EIT Venture, en, voor het eerst, de EIT Woman Award. De EIT Woman Award is een erkenning van de uitmuntendheid en bekwaamheid van vrouwelijke Europese ondernemers en voortrekkers en wil de positieve trend van meer innoverende vrouwen accentueren en stimuleren.

De 41 genomineerden doorlopen nu een definitieve selectie voor de vier prijzen.

Onder de genomineerden van dit jaar bevinden zich, naast Jordi van Vos, ook drie Belgen. Andere Europese landen die zich vertegenwoordigd zien, zijn: Bulgarije (1), Denemarken (1), Duitsland (2), Estland (1), Frankrijk (4), Griekenland (2), Hongarije (3), IJsland (1), Italië (5), Letland (1), Oostenrijk (1), Spanje (3), het Verenigd Koninkrijk (1), Zweden (2) en Zwitserland (1).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6420537). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.