Managed hosting door True

TU Delft legt basis voor ‘niet te kraken’ internet

 

Onderzoekers van de TU Delft zijn erin geslaagd de basis voor een ‘niet te kraken’ internet te ontwikkelen, door een zogenoemde quantumverbinding voor het bouwen van een netwerk gebruiksklaar te maken. Dit blijkt uit een publicatie van het onderzoek door TU Delft in het natuurwetenschappelijk tijdschrift, Nature.

Het is een volgende stap van QuTech, een onderzoekscentrum van TU Delft en TNO, om als eerste op de wereld het quantuminternet te ontwikkelen, dat het indringers onmogelijk maakt internetverkeer tussen twee gebruikers af te luisteren zonder dat dit wordt opgemerkt.

Quantumverstrengeling.

In 2015 toonden de onderzoekers van QuTech als eerste al aan, dat er op afstand een onzichtbare verbinding kan bestaan tussen de allerkleinste deeltjes. De zogenoemde quantumverstrengeling. Volgens Ronald Hanson van QuTech hebben ze het nu voor elkaar gekregen om die verstrengeling zó snel te maken en zó lang vast te houden, dat ze op afroep kunnen leveren. Het is dan ook de snelheid en betrouwbaarheid die de doorbraak naar eigen zeggen zo belangrijk maakt: deze maken het mogelijk nieuwe verstrengelingen aan bestaande toe te voegen en zo een echt quantumnetwerk te bouwen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6381496). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.