Managed hosting door True

Software AG neemt Trendminer over

 

Karl-Heinz Streibich, topman Software AG, kondigt de acquisitie van Trendminer aan.

Software AG neemt het Belgische Trendminer over, een specialist in visuele data-analyse met een verkoopkantoor in Nederland. De Duitse softwarefabrikant versterkt hiermee zijn positie op de snelgroeiende markt voor het Internet of Things (IoT). Eerder dit jaar werd al Cumulocity aangekocht, eveneens actief op IoT-gebied. In 2016 vond de acquisitie van Zementis plaats, een bedrijf dat is gespecialiseerd in artificial intelligence (ai).

Software AG-topman Karl-Heinz Streibich kondigde de overname tijdens de Cebit in Hannover aan. Volgens hem sluit de analyse-software van Trendminer goed aan op het IoT-platform van Cumulocity. Trendminer biedt procesindustrieën de mogelijkheid snel en gemakkelijk patronen te ontdekken in hun procesgegevens. Productiefouten komen vlot boven water, zonder dat datawetenschappers of it-specialisten nodig zijn. Streibich: 'Zeker nu haast niet aan data scientists valt te komen, vervult Trendminer aan een toenemende behoefte.'

Tijdreeksen IoT-data analyseren

Software AG pretendeert niet dat data scientists overbodig worden. Bij langdurige projecten blijven deze zeker over. Maar Trendminer kan nuttig werk doen als bijvoorbeeld de temperatuur in een chemische reactor plotseling sterk oploopt. De software analyseert tijdreeksen van IoT-data en kijkt of zich in het verleden soortgelijke problemen hebben voorgedaan. De werking valt te vergelijken met die van een zoekmachine. Trendminer helpt procesoperators en domeinexperts, mensen die veel ervaring hebben in het oplossen van productieproblemen maar geen specifieke it-kennis bezitten. De software werkt intuïtief. 

Andere industrietakken

Bert Baeck, CEO en mede-oprichter van Trendminer, denkt dat zijn bedrijf onder de paraplu van Software AG sneller kan groeien. Tot nog toe richtten de Belgen zich vooral op de olie- en gasindustrie en de chemie. Total, BASF, Evonik, Covestro en Pfizer behoren tot de klanten. Met steun van Software AG kan Trendminer ook andere industrietakken gaan bedienen, die bezig zijn met het IoT. Trendminer werd in 2008 opgericht als een spin-off van de K.U. Leuven.  
 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6379673). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.