Managed hosting door True

3D-printerbouwer Ultimaker in zee met DSM en BASF

Hannover Messe 2018

 

Ultimaker, producent van desktop 3D-printers uit Geldermalsen, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met een aantal materiaalleveranciers, waaronder chemiegiganten als DSM, Basf en Dupont. Doel van deze alliantie is om printen met hoogwaardige kunststoffen en composieten op Ultimaker-machines mogelijk te maken zodat eindgebruikers met deze materialen kunnen printen.

Naast DSM en Basf maken Dupont, Owens Corning, Mitsubishi, Henkel, Kuraray, Solvay en Clariant deel uit van dit samenwerkingsverband. De partijen slaan de handen ineen om te voldoen aan de groeiende vraag van professionele eindgebruikers, die de hoogwaardige technische materialen van deze materiaalbedrijven ook willen gebruiken op Ultimaker 3D-printers, vertelde een woordvoerster op de industriebeurs Hannover Messe. Ultimaker heeft daar deze week in Hal 6 een stand.

Ultimaker levert gespecialiseerde software waarmee de partners materiaalprofielen kunnen ontwikkelen voor hun bestaande en nieuwe materialen. De materiaalprofielen, die via Ultimaker Cura beschikbaar worden gesteld, zorgen ervoor dat eindgebruikers ook met deze hoogwaardige materialen betrouwbaar kunnen printen op hun Ultimaker 3D-printers.

Het 3D-printerbedrijf noemt als voorbeeld de Franse sportwinkelketen Decathlon die ook zelf producten ontwerpt, fabriceert, test en herstelt. Het grotere bouwvolume van de Ultimaker S5 stelt het bedrijf in staat 3D-prototypes te printen voor nog meer producttypen, zoals schoenen en helmen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6346098). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.