Managed hosting door True

Nieuw lab Amsterdam Science Park bereikt hoogste punt

CWI-startup MonetDB Solutions, CWI Inc, ARCNL, Sunset en Brookz worden huurders

 

Matrix VII op Amterdam Science Park

Bij de bouw van laboratorium- en kantoorgebouw Matrix VII op Amsterdam Science Park is woensdag 21 maart 2018, het hoogste punt bereikt. Huurders worden onder meer MonetDB Solutions (startup vanuit CWI), CWI Inc. (incubator van het CWI) en het Advanced Research Center for Nanolithography (ARCNL). Deze laatste partij is een wetenschappelijke publiek-private samenwerking van NWO, UvA, VU en Asml.

Het gebouw opent in september 2018 zijn deuren. Het pand is onderdeel van het Matrix Innovation Center. Dit biedt met de bestaande vijf bedrijfsverzamelgebouwen huisvesting en aanvullende diensten aan circa 105 (startende) bedrijven in de ict, nieuwe media, levenswetenschappen, duurzame chemie, high tech en andere organisaties die zich bezighouden met aan de bètawetenschappen gerelateerde activiteiten. Door de toegenomen belangstelling voor vestiging op Amsterdam Science Park zijn de bestaande Matrix-panden vrijwel geheel verhuurd en is verdere groei van faciliteiten noodzakelijk, aldus het center.

AI-hotspot

Het nieuws over Matrix VII valt samen met het bericht dat de Universiteit van Amsterdam (UvA) op hetzelfde Amsterdam Science Park een zogenaamde artificial intelligence (ai)-hotspot gaat creëren. Het gaat om een co-creatiegebouw dat is toegespitst op onderwijs, onderzoek en ondernemen op het gebied van ai. Hiermee wil de onderwijsinstelling zijn positie als centrum voor bètaonderwijs en -onderzoek in Amsterdam en Europa verstevigen. De gemeente Amsterdam draagt vier miljoen euro bij aan het initiatief.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6324015). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.