Managed hosting door True

SQS ingelijfd door Assystem Technologies

 

Via zijn dochteronderneming Bidco neemt het van oorsprong Franse Assystem Technologies het Duitse SQS over. Assystem betaalt iets meer dan 281 miljoen pond voor het bedrijf dat op de beurs van Londen is genoteerd.

SQS (Software Quality Systems) werd opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in diensten voor digitale kwaliteitscontrole. Met de overname wil Assystem zijn aanbod uitbreiden voor software test-oplossingen en kwaliteitscontrole. Ook de geografische aanwezigheid wordt door de overname verbeterd, vooral in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en India (waar SQS 1800 werknemers heeft). Tot slot sluit ook de klantenportefeuille van SQS goed aan op die van Assystem; de Duitsers hebben veel expertise opgebouwd in onder meer de financiële sector en in distributie en telecom.

‘Wij zien dit als een mogelijkheid om de krachten te bundelen met een complementaire organisatie die onze medewerkers en klanten nieuwe kansen biedt’, zegt SQS-ceo Diederik Vos. 

Assystems heeft ongeveer 12.500 werknemers en zet zo’n 950 miljoen euro om. In België heeft het bedrijf een kantoor in Brussel. SQS heeft een vestiging in Utrecht.  Bij dat bedrijf, dat zo'n 320 miljoen euro omzet, werken in totaal ongeveer 4600 mensen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6268322). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.