Managed hosting door True

Intel neemt AI-specialist Nervana Systems over

 

De Amerikaanse chipfabrikant Intel neemt de Amerikaanse artificial intelligence (AI)-bedrijf Nervana Systems over. Hiermee wil Intel zijn producten op gebied van kunstmatige intelligentie verbeteren. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt, maar nieuwswebsite Recode meent dat het om een deal van 408 miljoen dollar gaat.

Nervana Systems is in 2014 opgericht door Qualcomm-onderzoeker Naveen Rao. Het beschikt over een kantoor in het Amerikaanse San Diego. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Zo biedt het een cloudsysteem om op afstand gebruik te maken van kunstmatige intelligentie. Het heeft de afgelopen 2,5 jaar diverse investeerders aan zich gebonden, zoals Steve Jurvetson van DFJ Venture en Matt Ocko, co-founder Data Collective. 

Nervana wordt nu overgenomen door chipfabrikant Intel. Nieuwswebsite Recode schrijft dat de chipfabrikant 408 miljoen neerlegt voor de overname. De Nervana-ceo schrijft dat het bedrijf zelfstandig blijft opereren en dat de overname geen invloed heeft op het medewerkersbestand. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5815223). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.