Managed hosting door True

Magic Software optimistisch ondanks verlies

 

Het Israëlische Magic Software rapporteert tegenvallende kwartaalcijfers. Het bedrijf zegt een ’volkomen natuurlijke werking op het marktbeeld van dit moment’ te volgen en is optimistisch over de toekomst.

De innoverende software activiteiten van de onderneming, nieuwe software releases en ontwikkeltools en een zeer geconcentreerd management, zijn volgens analisten een garantie dat het bedrijf ook deze keer de stormen goed zal doorstaan.   De totale omzet van Magic in het tweede kwartaal, dat eindigde op 30 juni 2002 was 15,6 miljoen dollar, tegenover 20,2 miljoen dollar in dezelfde periode vorig jaar. Ook de winstmarge daalde ten opzichte van vorig jaar van 56 procent naar 54 procent. De cijfers worden rood geschreven dit jaar, wat neerkomt op een netto verlies van 0,4 miljoen dollar. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2001 is dit een aanzienlijke vooruitgang. Destijds bedroeg het verlies 3 miljoen dollar. ’De grilligheid waarmee de winst- en verliescijfers zich aftekenen toont aan dat vooral marktwerking Magic parten speelt,’ aldus de verklaring die de kwartaalcijfers begeleid. De softwareleverancier vertrouwt erop winstgevend te worden, ’maar is overgeleverd aan elementen die "slechts" drastisch bezuinigen tot zowat de enige mogelijkheden toestaan. Daarmee nu juist is Magic zorgvuldig en strategisch actief.’   Redactie CRN  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/8340). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.