Managed hosting door True

NXP breidt r&d in Nederland uit

 

R&D

NXP, met hoofdkantoor in Eindhoven, gaat zijn Europese onderzoek en ontwikkeling (r&d) flink uitbreiden. Ook Nederland profiteert daar van. De investeringen die zwaar leunen op subsidies van de EU en vier lidstaten, zijn een voortvloeisel van de joint venture waarmee de grote nieuwe Duitse chipfabriek van TSMC in Dresden wordt opgericht. NXP steekt een half miljard euro in deze European Semiconductor Manufacturing Company (ESMC).

Onderzoeksteams in Oostenrijk, Duitsland, Nederland en Roemenië zullen innoveren in kerntechnologieën op het gebied van auto’s, industriële automatisering en cyberbeveiliging. Dit omvat 5-nm-chiptechniek, geavanceerde rijassistentie- en batterij-beheersystemen in auto’s, 6G en ultra-wideband, evenals kunstmatige intelligentie (ai), RISC-V en post-quantumcryptografie.

Royale subsidies zullen worden verstrekt via het tweede Europese IPCEI ME/CT-project (2nd Important Project of Common European Interest on Microelectronics and Communication Technologies). Ook de ministeries van genoemde landen komen naar verwachting met geld over de brug. Precieze bedragen zijn nog niet bekend.

Kurt Sievers, president en ceo van NXP: 'Onze activiteiten via IPCEI ME/CT vormen een aanvulling op de geplande joint venture-deelname van NXP in de eerste Europese foundry van TSMC.’ Volgens Sievers is het niet alleen belangrijk dat Europa weer meer chips gaat produceren maar ook de r&d uitbreidt.

NXP heeft in Nederland ruim 2.200 medewerkers verspreid over drie locaties. Het internationale hoofdkantoor van NXP zit op de High Tech Campus Eindhoven. r&d-groepen in Eindhoven richten zich op een betere beveiliging, software- en hardware-ontwikkeling, chipontwerp, systeeminnovatie en certificering. NXP Nijmegen beschikt over productie-, r&d-, test- en technische functies. NXP Delft is de thuisbasis van hardware- en software-ontwerpteams die zich richten op veilige draadloze oplossingen.

De ruim duizend mensen van NXP Boekarest richten zich op softwareontwikkeling en it-servicebeheer. Met meer dan 1.200 mensen is Duitsland een belangrijke r&d-hub met een focus op halfgeleider-oplossingen voor auto’s en op veilige connected edge-toepassingen, zoals industrieel-iot, mobiel en wearables. NXP Oostenrijk (achthonderd medewerkers) is een kenniscentrum voor cryptografie en beveiliging.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7557082). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.