Managed hosting door True

Frans fintech-bedrijf Swan wil naar Nederland

 

Ondanks de verminderde animo van investeerders om hun geld op fintech te zetten, is 'embedded finance provider' Swan erin geslaagd 37 miljoen euro op te halen. Dit stelt het Parijse bedrijf in staat om verder uit te breiden naar Nederland en de rest van Europa.

Swan biedt banking-as-a-service (baas)-technologie. Via api's kunnen Europese bedrijven bancaire diensten zoals accounts met lokale iban's en betaalkaarten integreren in hun eigen product. Lancering op de Nederlandse markt en het openen van een kantoor in Amsterdam staan hoog op de agenda. Dit moet dit jaar nog gebeuren.

Met de nieuwe investering gaat Swan zich nadrukkelijk richten op de grootzakelijke markt. Daarnaast is het bedrijf toepassingen aan het uitrollen zoals methoden voor het ontvangen van betalingen (payment collection) en kredietverlening. Met deze ontwikkelingen kan Swan ook nieuwe sectoren bedienen zoals b2b-marktplaatsen, reisorganisaties en verzekeraars. Dit komt boven op de zestien sectoren waarin het nu actief is zoals financieel management & accounting software, hr-saas, vastgoedbeheer, mobiliteitsoftware en loyaliteitsprogramma's voor werknemers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7555156). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.