Managed hosting door True

Oracle lanceert Java 20 met verbeterde features

 

Java

Oracle kondigt de nieuwe release Java 20 aan waarin zeven JDK Enhancement Proposals (JEP's) zitten. De meeste van deze updates zijn follow-up-functies die de functionaliteit verbeteren die in eerdere releases werd geïntroduceerd. Volgens Oracle zijn veel features verbeterd of is nieuwe functionaliteit toegevoegd. Dit moet de productiviteit van ontwikkelaars ten goede komen.

De nieuwste functies van Java 20 zijn gepresenteerd op de Java Developer Day in Redwood Shores. De softwarefabrikant claimt dat de prestaties, stabiliteit en beveiliging van het ontwikkelingsplatform op een hoger niveau zijn gebracht.

De nieuwste versie van 's werelds meest gebruikte programmeertaal biedt taalverbeteringen uit het OpenJDK-project Amber (record-patronen en patroonmatching voor switch). Het OpenJDK-project Panama leidde tot een betere connectiviteit tussen Java Virtual Machine (JVM) en native code (api voor externe functie en geheugen alsmede vector-api).

Ook het Project Loom ter verbetering van de Java Virtual Machine (JVM) bleek vruchtbaar. Denk aan thread-scoped waarden en virtuele threads. Deze threads zullen het schrijven, onderhouden en observeren van simultaan uitgevoerde applicaties met hoge doorvoer makkelijker maken. Gestructureerde concurrency behandelt meerdere threads als een enkele eenheid, wat de afhandeling en annulering van fouten versoepelt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7485598). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.