Managed hosting door True

Outsystems haalde stilletjes extra kapitaal op

 

Het Portugese Outsystems, specialist op het gebied van low-code-ontwikkeling, blijkt vorig jaar oktober een nieuwe kapitaalsinjectie van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR van 228,4 miljoen dollar te hebben gehad. Begin 2021 investeerden verschillende banken en investeringsfondsen al in het bedrijf ter waarde van 150 miljoen dollar.

Het Amerikaanse zakenblad Forbes maakte in een artikel eerder dit jaar melding van de nieuwe investering. Niet duidelijk is waarom deze transactie stil werd gehouden. Navraag bij Outsystems levert de volgende verklaring op: 'De extra investering onder leiding van KKR toont zijn aanhoudende vertrouwen in en ondersteuning van ons bedrijf. De marktkansen voor low-code zijn sterk en groeiend en deze financiering versterkt onze marktpositie.'

KKR investeerde in 2018 voor het eerst (380 miljoen) in Outsystems, samen met zakenbank Goldman Sachs. Volgens het zakenblad heeft KKR bij zijn tweede participatie wel per aandeel minder betaald dan de investeerders begin 2021. Dat past in bij de trend dat de waardering voor techbedrijven in brede zin in het afgelopen jaar flink is gedaald.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7477319). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.