Managed hosting door True

Fujitsu kondigt Web3-ontwikkelplatform aan

 

Het Japanse it-concern Fujitsu heeft een nieuw platform aangekondigd om Web3-ontwikkelaars te ondersteunen. Dit Fujitsu Web3 Acceleration Platform biedt een ontwikkelomgeving, op blockchain gebaseerde service api’s en high performance computing (hpc)-technologie voor startups, Fujitsu-partners en universiteiten die Web3-toepassingen en -diensten bouwen.

Web3 is het idee voor een nieuwe invulling van het world wide web. Het richt zich op een zogenaamd decentraal model, versus het eerder gecentraliseerde model dat vandaag de norm is. Concepten als decentralisatie en blockchain-technologie staan hoog op de agenda bij Web3, en dat heeft invloed op de ontwikkelaar.

Fujitsu biedt met Web3 Acceleration Platform een omgeving waarin gebruikers Web3-toepassingen kunnen ontwikkelen voor een breed scala aan use-cases, waaronder het beheer van digitale contentrechten, contracten, zakelijke transacties en processen.

Om een ecosysteem op te bouwen, verleent Fujitsu gratis toegang tot het Web3-platform aan geselecteerde deelnemers aan het wereldwijde partnerprogramma ‘Fujitsu Accelerator Program for CaaS’. Dit is de ‘computing-as-a-service’-suite van het bedrijf met hpc-applicaties en de Digital Annealer, Fujitsu’s ‘kantoor-quantumcomputer’. Vanaf maart 2023 kunnen programmapartners het platform in Japan in gebruik nemen om de beschikbaarheid daarna stapsgewijs uit te breiden naar partners wereldwijd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7468116). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures Development

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.