Managed hosting door True

Slimmer werken met Windows 11 Update

Ook verbeteringen voor hybride werknemer

 

De nieuwe Windows 11 2022 Update, die deze week is gelanceerd, kan de eindgebruiker productiever maken. Verbeterd zijn het Startmenu, de Quick Settings en het Widgets-bord. Het taakbeheer heeft een ander uiterlijk gekregen. Apps zijn voortaan te openen door deze naar de taakbalk te slepen. Als de taakbalk vol met icoontjes zit, kan je apps in een los ‘overloop-menu’ plaatsen.

Tijdbesparend werken verbeteringen aan de Snap-layouts waarmee je apps snel en netjes op het bureaublad kunt rangschikken. Daardoor zie je alles sneller en kun je meer apps tegelijk gebruiken. Ook verbeterd is Focus, een functie waarmee afleiding valt te minimaliseren. De ‘niet storen’-functie is eveneens onderhanden genomen. Verder zijn verbeteringen in de batterij van de laptop doorgevoerd. 

De update bevat ook nieuwe functies die Windows 11 nog geschikter maken voor hybride werkers. System Wide Live Captions maken het mogelijk om elke vorm van audio in Windows 11 automatisch van ondertiteling te voorzien. Dit kan handig zijn als je met collega’s via Teams vergadert en niet iedereen goed kan verstaan. Met Voice Access (preview) kan je met je stem de pc bedienen en tekst schrijven. Dankzij nieuwe spraaktechnologie klinkt het voorlezen van webpagina’s een stuk prettiger en realistischer, aldus Microsoft.

Malware

Om kleinere bedrijven en instellingen te beschermen tegen malware is Smart App Control ontwikkeld. Door niet-vertrouwde of niet-ondertekende applicaties te blokkeren wordt voorkomen dat medewerkers kwaadaardige applicaties uitvoeren. Dankzij artificiële intelligentie (ai) worden alleen processen worden uitgevoerd waarvan wordt voorspeld dat ze veilig zijn op basis van bestaande en nieuwe informatie die dagelijks wordt verwerkt. Het ai-model ontleent zijn intelligentie aan 43 biljoen beveiliging-signalen die dagelijks worden verzameld. Ook scripting-aanvallen zijn hiermee te voorkomen.

Deze functie is uitdrukkelijk bedoeld voor organisaties die hun apparaten niet beheren of niet-ondertekende bedrijfsapplicaties hebben. Smart App Control wordt geleverd op alle edities van Windows-client met schone installaties van de 2022 update. Voor enterprise-gebruikers wordt Windows Defender Application Control aangeraden.

(De voordelen van de update voor grote ondernemingen die enterprise-versies gebruiken, staan in een apart artikel.)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7413609). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.