Managed hosting door True

Detacheerder TMC lijft Roemeense IoTH in

 

Het detacheringsbedrijf TMC neemt zijn Roemeense branchegenoot IoTH over. Met de vestiging in Boekarest hoopt het bedrijf dat zich vooral op hoogopgeleide technici, ingenieurs en wetenschappers richt, nieuw talent aan te trekken.

De Belg Emmanuel Mottrie, topman van het Nederlandse TMC, wil voor 2030 groeien naar tienduizend  medewerkers. Volgens hem kent Roemenië goede universiteiten en veel knappe ingenieurs.

Voor TMC die in meerdere landen waaronder België, Frankrijk, Italië en Spanje eigen vestigingen opende, is het de eerste buitenlandse overname. Mottrie is voornemens meer bedrijven zoals IoTH in te lijven. Voor verdere groei acht hij het noodzakelijk in meerdere vijvers te vissen. ‘Samengaan met IoTH is pas het begin,’ zegt de Belg die voor TMC diverse buitenlandse kantoren oprichtte.  

IoTH beschikt over zestig ingenieurs die de high tech it-consultancy goed kennen. Roemenië biedt TMC kansen door de aanwezigheid van autofabrikant Renault (Dacia) en telecombedrijven. Morgan Guffroy, mede-oprichter van IoTH, denkt dat zijn bedrijf als onderdeel van TMC sneller bij grotere klanten aan de tafel komt zoals Renault. TMC ziet de vestiging in de Roemeense hoofdstad als de eerste stap om een nieuw netwerk aan te boren. Ook kunnen de Eindhovenaren nu internationale teams opzetten waarin ingenieurs uit Roemenië samenwerken met collega’s van andere TMC-vestigingen aan projecten voor bestaande klanten.

TMC is eigendom van Belgische investeerder Ergon Capital Partners die onlangs het maritieme softwarebedrijf Satlink overnam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7330157). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.