Managed hosting door True

Data Virtuality sluit zich aan bij Common Ground

 

Data Virtuality heeft zich aangesloten bij het groeipact Common Ground. Deze Duitse provider van diensten voor data-virtualisatie gaat Nederlandse gemeenten ondersteunen bij hun omgang met data en privacywetgeving. Common Ground voorziet in een nieuwe, moderne, gezamenlijke informatievoorziening voor gemeenten, die flexibel, toegankelijk en veilig is.

De Duitsers combineren data-virtualisatie met elt/etl, een methode om data uit meerdere bronnen te integreren in één ‘data-warehouse’ of een andere ‘unified data repository’. Dit moet leiden tot een meer flexibele en effectieve manier van databeheer.

Via datavirtualisatie zijn data in realtime toegankelijk vanuit de oorspronkelijke bron. Desgewenst kunnen data voor optimale prestaties worden gerepliceerd met de geïntegreerde elt/etl-functie. Omdat data zo verspreid worden geproduceerd en gebruikt op verschillende punten in de netwerken van gemeenten, is deze aanpak volgens Data Virtuality bij uitstek geschikt voor Common Ground.

De Duitsers claimen dat hun methode de mogelijkheid biedt om snel nieuwe databronnen toe te voegen. Bovendien wordt het mogelijk om data intern en extern te delen tussen de domeinen en gemeenten. Het databeheer is te waarborgen door duidelijke regels te stellen in een centraal toegangspunt voor gegevens. De leverancier wil het hergebruik van software stimuleren door haar opensource-deel te delen met gemeenten. Dit biedt meer flexibiliteit bij implementaties. Gemeenten kunnen toewerken naar een moderne data-architectuur, zoals data-fabric en data-mesh.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7326359). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.