Managed hosting door True

AWS biedt low-code en gratis machine learning

 

Amplify Studio

Om softwareontwikkeling en machine learning meer ingeburgerd te maken, ook bij niet-it’ers, lanceert AWS enkele initiatieven die raken aan low-code-ontwikkelomgeving en een gratis machine learning-programma.

Die aankondigingen deed AWS op zijn gebruikersconferentie Re:Invent.

De eerste draait om Amplify Studio, een nieuwe visuele ontwikkelomgeving die zich baseert op de low-code-principes. Het initiatief kreeg wel wat aandacht tijdens de keynote van Werner Vogels, cto van AWS.

AWS Amplify Studio dient voor het creëren van gebruikersinterfaces van applicaties en het voorzien van de AWS-services die de applicatie voeden. Deze toepassing stelt web- en mobiele ontwikkelaars in staat gebruikersinterfaces te maken met minimale codering, terwijl ze nog steeds in staat zijn om het ontwerp en gedrag van hun applicaties volledig aan te passen met behulp van bekende programmeertalen zoals Javascript en TypeScript.

Met de lancering speelt AWS in op de hardnekkige trend van low-code-ontwikkelomgevingen. Ontwikkelaars krijgen meer mogelijkheden en kunnen efficiënter werken. Tegelijk legt het de lat lager voor (nieuwe) ontwikkelaars om met de ontwikkelomgeving aan de slag te kunnen.

Machine Learning

Want vers bloed is nodig in it, ook in andere domeinen. Zo onthulde AWS, bij monde van vicepresident ai Swami Sivasubramanian, initiatieven om machine learning toegankelijker te maken voor iedereen geïnteresseerd in het leren van en experimenteren met de technologie.

In dit kader onthulde Aws een openbare versie van Amazon SageMaker Studio Lab, een gratis dienst waarmee iedereen kan leren en experimenteren met machine learning zonder een AWS-account, kredietkaart of kennis van cloudconfiguratie. Studio Lab geeft gebruikers gratis toegang tot AWS-computerkracht om snel te leren en te experimenteren met machine learning.

Het bedrijf herhaalde ook zijn ambitie om tegen 2025 aan 29 miljoen aardbewoners de mogelijkheid te hebben gegeven om hun technische vaardigheden te verbeteren met gratis opleidingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7282952). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.