Managed hosting door True

SAP versnelt low-code-ontwikkeling in coronatijd

TechEd 2021

 

SAP heeft tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie TechEd een aantal nieuwe producten en diensten aangekondigd. Daarin staat het versnellen van programmeerwerk door low-code-toepassingen centraal. Ook maakt de softwareleverancier melding van nieuwe ai-functionaliteiten en de integratie van SAP met het Google Cloud Platform.

Met die laatste aankondiging ondersteunt SAP de integratie van apps op het Google Cloud Platform en de eigen systemen. Ontwikkelaars kunnen die applicaties niet alleen koppelen, ook zijn connecties en workflows tussen in- en externe applicaties beter te monitoren en beheren, verwacht SAP.

Volgens de softwareleverancier versnelt corona de digitale transformatie van bedrijven en maken zij sneller de overstap naar de cloud. Door de schaarste aan technisch personeel zal het volgens SAP lastig zijn ontwikkelaars te vinden. De softwarereus ziet geautomatiseerde softwareontwikkeling en ai als reddingsboei en groeiversneller voor zowel klanten als organisaties in het algemeen.

De Duitse softwarereus zet flink in op het vereenvoudigen en versnellen van programmeerwerk. Het voegt mogelijkheden voor low-code-toepassingen toe aan zijn tools voor ontwikkelaars. Daardoor moeten zij sneller software kunnen ontwikkelen zonder programmeerwerk. Het gaat om tools waarmee data eenvoudiger vanuit de SAP Hana Cloud naar andere applicaties zijn te verplaatsten. Ook worden beheeromgevingen vereenvoudigd door processen te visualiseren.

Tijdens TechEd gaf SAP een voorproefje van zijn nieuwe visuele thema ‘Horizon’ in de eigen SAP-ontwikkeltaal Fiori. Het idee is dat mensen met relatief weinig vaardigheden op het vlak van softwareontwikkeling en coderen beter uit de voeten kunnen in een complexe bedrijfssoftware-omgeving als deze een visueel gebruikersscherm heeft

Chatbots

SAP kondigt ook een aantal ai-toepassingen aan die ontwikkelaars kunnen toevoegen aan hun bedrijfssoftware. Het gaat bijvoorbeeld om nieuwe functies in SAP Conversational AI (SAP CAI) die het bouwen en monitoren van chatbots moeten vereenvoudigen en taken en workflows automatiseren.

Ook lanceren de Duitsers een nieuwe toepassing voor aanbevelingen aan klanten. Die SAP Recommendation Service, die bijvoorbeeld is in te zetten in een crm-pakket, is een op neurale netwerken gebaseerde aanbevelings-engine. ‘Deze levert gepersonaliseerde aanbevelingen voor een breed scala aan bedrijfsscenario's’, aldus SAP.

Trainingen

Tot slot wordt er een trainings- en opleidingsprogramma opgezet om de nieuwe tools in de vingers te krijgen. SAP komt ook met een curriculum voor middelbare scholen en universiteiten rondom low-code en ai. Het bedrijf wil jongeren klaarstomen voor een toekomst waarin softwareontwikkeling meer geautomatiseerd is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7276012). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.