Managed hosting door True

Kendrion koopt elektronica-ontwikkelaar 3T

 

deal handen schudden overeenkomst contract

Kendrion neemt het software- en elektronica-ontwikkelingsbedrijf 3T over. Deze Nederlandse leverancier van elektromagnetische systemen en componenten heeft behoefte aan meer kennis op gebied van software en elektronica. Bovendien brengen de locaties van 3T in Enschede en Eindhoven Kendrion dicht bij toonaangevende instellingen voor hoger technisch onderwijs waar veel technisch talent zit.

Het beursgenoteerde Kendrion ziet dat de auto-industrie, de voornaamste afnemer, geavanceerde elektronische componenten toepast. Met 3T’s klantspecifieke elektronica en embedded systemen kan Kendrion deze klanten beter bedienen. De activiteiten sluiten bovendien goed aan bij de besturingstechnologie van Kendrions Business Group Industrial Actuators and Controls.

3T heeft ruim tachtig werknemers in dienst. De omzet bedraagt twaalf miljoen euro. Het bedrijf is winstgevend. Met de transactie heeft Kendrion honderd procent van de aandelen van 3T verworven voor een niet nader genoemd bedrag, dat Kendrion zal financieren uit bestaande middelen.

Kendrion wil het 3T-merk en de faciliteiten in Enschede en Eindhoven behouden, evenals het bestaande management van 3T.

Richard Mijnheer, ceo van 3T, denkt onder de vleugels van Kendrion sneller te groeien. Via Kendrion zijn ook markten te bereiken waar 3T nog niet actief is. Joep van Beurden, ceo van Kendrion, meent dat zijn r&d-projecten op gebied van geluidsactivering, slimme schokdemper-actuators en sensorreinigingssystemen zijn te versnellen. Deze technologie gaat straks in autonome, geconnecteerde, elektrische en gedeelde voertuigen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7246960). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.