Managed hosting door True

Technical debt zet rem op innovatie

 

69 procent van de it-professionals beschouwt technical debt als een grote bedreiging voor het innovatievermogen van hun bedrijf. Gemiddeld wordt hier dan ook 41 procent van het it-budget aan besteed. Daarnaast zegt 61 procent dat het de prestaties van hun bedrijf afremt en is 64 procent het ermee eens dat technical debt ook in de toekomst een grote impact zal hebben.

Een en ander blijkt uit een onderzoek van het Portugese OutSystems, specialist in low code-applicatieontwikkeling. ‘Techical debt’ wordt door OutSystems gedefinieerd als toepassingen en oplossingen die zijn gebouwd met het oog op een snelle levering, maar die uiteindelijk middelen opslokken, risico’s creëren en innovatie tegenhouden. Deze technologie is vooral gunstig op de korte termijn, maar brengt op lange termijn extra kosten met zich mee.

Bedrijven in alle sectoren en ongeacht hun omvang, betalen stevige alternatieve kosten omdat ze tijd, geld en middelen in technical debt steken in plaats van in innovatie, zegt OutSystems. Gemiddeld spenderen bedrijven ongeveer een derde van hun budget aan het aanpakken van technical debt. Er is geen eenduidige oorzaak voor technical debt, maar te veel ontwikkeltalen/frameworks (52 procent), verloop binnen het ontwikkelteam (49 procent) en het accepteren van bekende defecten om de release-deadlines te halen (43 procent), worden vaak genoemd.

Dikwijls blijken bedrijven de aanpak van technical debt uit te stellen, waardoor het probleem verergert. Slechts 20 procent zegt dat ze technical debt momenteel goed beheren. Iets meer dan een derde (36 procent) denkt hier in de toekomst toe in staat te zullen zijn. Technical debt wordt ook groter naarmate een bedrijf groeit. Grote ondernemingen besteden gemiddeld 41 procent van hun it-budget aan technical debt, kleine bedrijven 27 procent.

De bevindingen van het onderzoek zijn gebaseerd op een enquête uitgevoerd onder vijfhonderd it-professionals wereldwijd.  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7198757). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!