Managed hosting door True

Cisco biedt gratis cursussen Python en Linux aan

Samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 

In samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) stelt Cisco Nederland kosteloos vier cursussen beschikbaar. Ze zijn bedoeld om belangstellenden te laten kennismaken met de onderwerpen iot, cybersecurity, Linux en programmeren in Python.

De cursussen zijn onderdeel van de Networking Academy (NetAcad), een reeds bestaand initiatief waarmee Cisco Nederland de it-scholing en digitale geletterdheid stimuleert. Het is bedoeld voor studenten, werkzoekenden en werkenden die hun kennis van digitalisering, iot, cybersecurity of programmeren willen verbeteren of zich willen omscholen tot it'er. NetAcad is actief binnen veel ict-opleidingen op hbo- en mbo-niveau.

Een aantal cursussen hieruit stelt het ict-bedrijf vanaf nu beschikbaar via deze link op de overheidswebsite HoewerktNederland. Het gaat om de cursussen Introductie IoT, Introductie Cybersecurity, Linux Unhatched en Programming Essentials in Python. De twee laatstgenoemde zijn Engelstalig.

Python is een veelgebruikte programmeertaal die in het begin van de jaren negentig werd ontwikkeld door de Nederlander Guido van Rossum, tegenwoordig werkzaam bij Microsoft. De taal prijkte afgelopen april voor de tweede keer op rij bovenaan de Computable Index van vooraanstaande programmeertalen. Java, Javascript, C++ en C maken de top vijf compleet. 

Tekorten en omscholing

"De digitalisering van Nederland vraagt om it-professionals"

Bij de samenwerking tussen SZW en Cisco snijdt het mes aan twee kanten. Het is enerzijds een manier om het tekort aan it-talent aan te vullen en helpt anderzijds mensen die moeilijk werk vinden, met omscholing en reïntegratie. 'Wij weten als geen ander dat de digitalisering van Nederland vraagt om it-professionals', meldt Rik Bleeker van NetAcad. 'Maar ook om medewerkers met meer algemene it-kennis, ongeacht de branche waarin ze actief zijn. Samen met SZW geven wij toegang aan alle Nederlanders om zich digitaal beter te ontwikkelen.'

NetAcad is onderdeel van het Digitale Versnelling Nederland (DVN)-programma van Cisco. Een ander onderdeel van dit programma betreft de ontwikkeling van lesmateriaal voor het vak Informatica in het voortgezet onderwijs. Het materiaal besteedt aandacht aan zaken als iot, netwerken en slimme oplossingen. Er is ook een introductiecursus Cybersecurity.

HoewerktNederland

Op de site HoewerktNederland bieden ook enkele andere organisaties gratis scholing aan, zoals de Sociaal Economische Raad (SER), oZone (opleidingsplatform voor technische sectoren), At Monday (platform voor persoonlijke ontwikkeling), Brabant Leert en Limburg Leert (regionale platforms voor digitale en persoonlijke ontwikkeling).

De site is een initiatief van SZW. Het ministerie biedt ook de subsidieregeling NL leert door, waarmee mensen kosteloos hun kennis en vaardigheden kunnen uitbreiden en vernieuwen. Er is een tool die helpt bij het vinden van een passende opleiding of cursus.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7196095). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.