Managed hosting door True

Xebia neemt productontwikkelaar coMakeIT over

 

Partners handen

It-consultancybureau Xebia neemt coMakeIT uit Baarn over, een bedrijf dat andere softwarebedrijven helpt met hun productontwikkeling. CoMakeIT heeft klanten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Daarbij worden diverse domeinen bestreken waaronder fintech, regtech, fleettech, retailtech en edtech.

Anders dan traditionele serviceproviders die projectgedreven zijn, denkt coMakeIT sterk vanuit het product. Het in 2006 opgerichte bedrijf biedt kennis, mensen en tools. Behalve kantoren in Nederland heeft coMakeIT vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, India en Australië. Het bedrijf telt een kleine driehonderd. 

Xebia (1750 medewerkers) biedt it-consultancy vanuit kantoren in Nederland, India, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Dubai. Zijn expertise omvat digitale transformatie, software engineering, cloud, devops en architectuur. Het Hilversumse bedrijf wil agressief uitbreiden, mede via externe groei. Eind maart kondigde het al aan Appcino te kopen, een Indiase specialist in zakelijke toepassingen op low-code-platforms, met kennis van Appian en Salesforce.

Met de overname van coMakeIT kan Xebia haar managed services uitbreiden. Tevens beschikt men zo over de middelen om de softwareontwikkeling van klanten te versnellen. Volgens Anand Sahay, baas van Xebia Global Services, zal de overname van coMakeIT Xebia helpen om te voldoen aan de cloud-native en platform-development-behoeften van de markt voor onafhankelijke softwareleveranciers (isv's). Hij ziet op dat gebied enorme groeimogelijkheden.  

Xebia maakt verder geen financiële details bekend. Waterland Private Equity is sinds november vorig jaar meerderheidsaandeelhouder. De investeerder ondersteunt deze overnames financieel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7190076). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.