Managed hosting door True

SAP-specialist Acorel koopt Proxcellence Nederland

 

autoverkoper deal samenwerking sleutel overdracht

Acorel uit Den Bosch levert SAP-oplossingen voor het meten, analyseren en verbeteren van klantbelevingen. Met de aankoop van Proxcellence Nederland versterkt het bedrijf zich met kennis en expertise op het gebied van data-analyses en business intelligence rond het SAP Business Technology Platform (SAP BTP). De Belgische en Luxemburgse onderdelen van Proxcellence vallen buiten de overname en gaan zelfstandig en onder eigen naam verder.

Het ruim twintig jaar oude Acorel is actief op het vlak van het zogeheten SAP Customer Experience-portfolio. Het bedrijf geeft advies over en bouwt oplossingen met SAP-software waarmee klanten hun verkoop, dienstverlening, marketing en e-commerce kunnen verbeteren. Daarbij staat de klantbeleving (customer experience) centraal. Acorel heeft gewerkt voor Philips Lighting (tegenwoordig Signify), Hanos, ABN Amro, Achmea, JDE, Royal Swinkels, Tata Steel, Strukton en ABN Amro.

Proxcellence Nederland (ruim twintig man) is opgericht in 2015 en gespecialiseerd in het ontsluiten, analyseren en integreren van gegevens rond het data- en ontwikkelplatform SAP BTP. Het is een portfolio van best-of-breed-technologieën van SAP zelf maar ook van partners. Het idee erachter is dat er door de geïntegreerde aanpak op een snelle en consistente wijze oplossingen zijn te bouwen op vier fronten: database/datamanagement, analytics, applicatieontwikkeling en -integratie en 'intelligente technologie' (blockchain, machine learning, internet of things).

SAP BTP

Proxcellence heeft bijvoorbeeld SAP BTP ingezet bij het maken van de UV Radar-app van KWF Kankerbestrijding en de app Dat Ben Ik van Alzheimer Nederland. Volgens Taco Schallenberg, directeur van Acorel, vormt de technologie- en integratie-expertise van Proxcellence een belangrijke aanvulling op de SAP-kennis en -vaardigheden die het Bossche bedrijf al in huis heeft. Beide partijen hebben overigens al eerder een aantal keren samengewerkt.

De Nederlandse vestiging van Proxcellence staat in Eindhoven, de Belgische agentuur in Boortmeerbeek en het Luxemburgse kantoor in Clémency.

Consolidatie

De SAP-markt in de Benelux is in beweging met overnames en fusies. Een belangrijke aanjager is het stoppen van de ondersteuning in 2025 van de on-premise erp-omgeving SAP ECC. Klanten die willen blijven werken met SAP zullen de komende jaren moeten overstappen naar de nieuwe, in-memory-omgeving S4/Hana (in de cloud of on-premise). Dat vormt voor veel organisaties nog een opgave en daar kunnen it-bedrijven via een krachtenbundeling beter op inspelen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7176322). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.