Managed hosting door True

Salesforce tast diep in de buidel voor Slack

 

Dollars, geld, investering, money

Salesforce gaat de zakelijke chat- en collaboratietool Slack definitief overnemen. De customer relationship management (crm)-softwaregigant bereikte overeenstemming over een aankoopbedrag van 27,7 miljard dollar. Daarmee is het de grootste transactie op het gebied van zakelijke software sinds IBM twee jaar geleden Red Hat kocht.

Salesforce heeft met Slack een belangrijke tool in handen voor het samenwerken op afstand. Daarmee denkt het bedrijf uit San Francisco beter te kunnen concurreren met Microsoft in de zakelijke markt. Sinds Covid-19 is het gebruik van platforms voor het werken in groepen hand over hand toegenomen. Salesforce heeft sinds tien jaar wel een eigen tool voor samenwerking, maar Chatter is geen doorslaand succes geworden. Met Slack krijgt Salesforce meer toegang tot snel groeiende, innoverende startups.

Slack dat medio 2019 aan de beurs werd genoteerd, verdwijnt van de beurs. De aandeelhouders moeten daar nog wel toestemming voor geven. Maar het bod van Salesforce is zo hoog dat weinig weerstand wordt verwacht. Salesforce betaalt een premie van 55 procent boven de beurskoers die gold vlak voordat de belangstelling van Salesforce bekend werd. Stewart Butterfield, mede-oprichter en directeur van Slack, blijft bij zijn bedrijf aan het roer.

De afgelopen maanden proberen veel grote techbedrijven mee te liften op de hausse die het werken op afstand doormaakt. Adobe wil Workfront, een leverancier van software voor 'workforce management’ voor 1,5 miljard dollar overnemen. Atlassian nam afgelopen zomer het Zweedse Mindville (asset management) over. Ook andere bedrijven die software maken die het samenwerken in groepen vergemakkelijkt, worden als potentiële overnamekandidaten gezien. Onder meer voor Asana, Box, Dropbox en Smartsheet zou veel belangstelling bestaan.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7101004). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.