Managed hosting door True

Protinus IT slaat drie keer toe bij tender EASP2019

 

In de nieuwe rijksbrede standaardsoftwareaanbesteding EASP2019 - totale geschatte waarde 171 miljoen per jaar - is Protinus IT bij drie percelen als mede-winnaar uit de bus gekomen. De totale jaarlijkse omvang van deze percelen wordt geschat op zo’n 110 miljoen euro. De looptijd bedraagt maximaal vier jaar.

EASP staat voor Europese Aanbesteding voor Standaard Programmatuur. Het ministerie van Justitie en Veiligheid (J&V) coördineerde EASP2019 en heeft namens negen ministeries standaardsoftware aanbesteed. In eerste instantie voor achttien maanden; inclusief alle verlengingsopties bedraagt de looptijd van EASP2019 vier jaar. Ook bestaat er nog de optie om overbruggingsperiode van maximaal twaalf maanden in te bouwen met oog op het ingaan van de volgende aanbesteding.

Deze aanbesteding volgt op twee aanbestedingen Standaardprogrammatuur en Dienstverlening die onder de categorie 'Standaard (Pakket) software Rijksoverheid' zijn uitgevoerd (EASP2015 en EASP2016). De meeste deelnemers van de in 2015 en 2016 uitgevoerde aanbestedingen zijn ook deelnemer bij deze aanbesteding.

EASP2019

De Nationale Politie, Rijkswaterstaat, de Nederlandsche Bank, het Kadaster, de Autoriteit Persoonsgegevens en het College voor de Rechten hebben zich nu ook als deelnemer bij EASP2019 aangesloten. Bij de deelnemers werken in totaal circa 155.000 medewerkers, verdeeld over tal van locaties in Nederland. De 'installed base' bevat een veelvoud aan standaardprogrammatuur-pakketten van ruim honderd fabrikanten, waaronder Microsoft, Oracle, SAP en Citrix én opensource.

De aanbesteding was opgesplitst in drie kavels; per kavel waren er twee percelen. Inschrijvers konden per kavel maar één perceel winnen. It-dienstverlener Protinus IT laat weten dat het mede-winnaar is geworden op drie percelen ‘Levering van overige standaardprogrammatuur en dienstverlening van overige vendors + open source’. De totale jaarlijkse omvang van deze percelen wordt door het ministerie van J&V geschat op zo’n 110 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6871034). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.