Managed hosting door True

Sioux stoot deel Vecos af en stapt in Xyall

 

Lockerapp van Vecos

Technisch systeemhuis Sioux Technologies verkoopt een deel van zijn belang in Vecos aan investeerder Bencis Capital Partners. Vecos levert online slotensystemen. De opbrengst ervan stopt het Eindhovense bedrijf in medische innovaties. Zo maakte Sioux ook bekend geld te steken in Xyall. Deze Nederlandse medische startup richt zich op het automatiseren van tumordissectie-processen.

Het investeringsfonds van Sioux investeert samen met regionale en Europese partners (zoals de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, Cerebel Group en het European Angel Fund) regelmatig in technische startups. De winst van de verkoop stopt Sioux terug in zijn Tech Fund om weer in nieuwe innovaties te investeren, voornamelijk op het gebied van medische technologie.

Zo heeft Sioux een deel van zijn belang in Vecos aan Bencis verkocht. Met deze nieuwe kapitaalverschaffer aan boord wil Vecos, eveneens afkomstig uit de Lichtstad, internationaal verder groeien. Het investeringsfonds van Sioux houdt wel via de Cerebel Group nog een belang in de aanbieder van elektronische lockersloten en bijbehorend beheersysteem Releezme.

Xyall

De opbrengst uit zijn investeringen investeert Sioux weer in medische innovaties. Na een eerdere investering in 2019 in de precisie-weefselscan van SamanTree Medical, stapt het techbedrijf nu met geld en kennis in bij Xyall. Deze medische startup uit Eindhoven richt zich op het automatiseren van tumordissectie-processen.

Volgens Xyall is de huidige manier van werken arbeidsintensief en foutgevoelig. Dankzij het systeem kunnen meer dan zestig tumorsamples per uur worden verwerkt, is kwaliteitscontrole standaard ingebouwd en de kans op cross-contaminatie minder dan 0,01 procent. De startup claimt dat met zijn oplossing de kwaliteit van het pathologische proces significant verbetert en er tijd wordt bespaard.

Hightech

Sioux Technologies levert hightech-producten en productiesystemen en beschikt daarvoor over expertise op het gebied van software, mathware (rekensoftware), mechatronica, elektronica en assemblage. Bij het hightechbedrijf werken ruim 750 man.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6864249). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.