Managed hosting door True

Rabobank bouwt webportaal met Mendix

 

Rabobank

Leverancier van low-code-ontwikkelplatformen Mendix meldt de oplevering van een nieuwe online-bankportal bij Rabobank. Op RaboDirect worden transacties van klanten en van de back-office in België en Duitsland beheerd van het onderdeel International Direct Banking (IDB). Volgens de leverancier heeft de bank de ict-kosten met de helft teruggebracht en is de klantervaring verbeterd.

Met het low-code-platform van Mendix is het online-kanaal van de bank opnieuw ontwikkeld. Daardoor kon de ict-afdeling wekelijkse releasecycli realiseren, meldt Mendix. In een video over het project deelt it-architect bij Rabobank, Joost Landman, dat de bank in plaats van zeven systemen in verschillende landen gecentraliseerd is naar één kernsysteem.

Hij deelt ook mee dat de bank op locatie in een klein team, zonder inhuur van Java-ontwikkelaars, de online-portal heeft opgeleverd. Voor het project werd een webcontentbeheersysteem van Rabobank omgezet naar de gebruikersinterface van een door Mendix gebouwde applicatie op html-niveau.

Landman deelt dat zijn team in snelle cycli de nieuwe functionaliteiten opleverde en spreekt van 'bedrijfsgerichte ontwikkelaars' in plaats van 'codegerichte ontwikkelaars'. Hij is te spreken over de samenwerking tussen de business, producteigenaren en eindgebruikers.

ABN Amro

Mendix leverde ook een low-code-platform aan ABN Amro. Mendix plaatste eerder een blog waarin ook dat traject uitgebreid wordt toegelicht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6860981). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.