Managed hosting door True

Intel overspoelt CES met innovaties

 

Intel heeft belangrijke vorderingen geboekt op het gebied van kunstmatige intelligentie die de weg effenen voor zelfrijdende auto's. Verder toont Intel op CES 2020 technologie die de sport- en entertainmentliefhebber onderdompelt in de show. En voor datacenters kondigt Intel de derde generatie Xeon Scalable-processors aan. Deze processors die ai-modellen tot zestig procent sneller kunnen trainen, komen in de eerste helft van dit jaar uit.

Intel is hard bezig om meer intelligentie in dataplatforms te stoppen. De cloud, netwerken en edge computing gaan hiervan profiteren. Intel helpt Netflix het streamen van media te versnellen, mede door een nieuwe video-compressietechniek (AV1).

Tijdens de Olympische Spelen van Tokio zullen kijkers nog beter de atleten kunnen zien presteren. Intel introduceert daartoe 3D Athlete Tracking, een 'computer vision' die gebruikmaakt van ai. Algoritmes worden toegepast om de biomechanica van de atletische bewegingen te tonen. Na de wedstrijden komen er herhalingen waarbij de bewegingen tot in details zijn te analyseren. Daarnaast heeft Intel een techniek (volumetric video) ontwikkeld die het mogelijk maakt sportevenementen vanuit oneindig veel standpunten te bekijken. Meer, kijkers in de huiskamer kiezen vanuit welke hoek ze een bepaalde actie willen zien. Per minuut worden drie terabyte aan data verwerkt, wat om veel computerkracht vraagt. Bij de National Football League, de grootste, professionele footballcompetitie van de VS, gaat Intel volumetric video toepassen.

Tiger Lake

Verder demonstreert 's werelds grootste chipmaker zijn nieuwe Intel Core-processors die bekendstaan onder de codenaam Tiger Lake. De eerste Tiger Lake-systemen die zijn gebouwd op Intel's 10nm+-procestechnologie komen dit jaar op de markt. Intel claimt een percentuele prestatieverbetering die in de dubbele cijfers loopt. Vooral ai-toepassingen zouden aanzienlijk beter werken. Ook grafisch wordt een sprong voorwaarts gemaakt. Daarnaast geeft Intel een voorproefje van de eerste op de Xe-architectuur gebaseerde discrete grafische processor. Deze gpu heeft de codenaam DG1 gekregen. 

Athena

Horseshoe Bend

Ook de onderkant van de laptopmarkt is in beweging. Onder de naam Project Athena is een nieuwe generatie goedkope Windows-laptops en Chromebooks op komst. Gewerkt wordt aan een omvangrijke serie Chromebooks die beter presteren en een lange batterijtijd kennen. Asus en Samsung hebben al modellen klaarliggen, terwijl Intel verwacht binnenkort nog eens vijftig modellen goed te keuren. Intel werkt hierbij samen met Google. 

Daarnaast vallen nieuwe vormfactoren te verwachten, waaronder notebooks met twee schermen en een revolutionair vouwbaar ontwerp. Rond de zomer komt de Lenovo ThinkPad X1 Fold waarin de nieuwe Intel Core-processor wordt gecombineerd met Intel Hybrid Technology (Lakefield). Dell introduceert de Concept Duet. Een andere vooraankondiging betreft de Horseshoe Bend, een vouwbaar Oled-scherm. Deze laptop, die draait op een Tiger Lake-processor, meet twaalf inch, waarna in opengevouwen toestand een scherm van zeventien inch verschijnt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6858918). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.