Managed hosting door True

Volksbank omarmt Kubernetes-platform Rancher Labs

 

de Volksbank

De Volksbank heeft de Amerikaanse leverancier Rancher Labs geselecteerd als kernplatform voor Kubernetes-containertechnologie. De Utrechtse staatsbankorganisatie achter ASN Bank, BLG Wonen, Regio Bank en SNS wil versneld migreren van zijn traditionele monolithische computeromgeving naar een moderne microservices-architectuur.

De Volksbank - ruim drie miljoen klanten en zo'n drieduizend man personeel - heeft al een aantal applicaties en ontwikkelprojecten in productie op het Rancher-platform. De bankorganisatie wil de komende twaalf maanden nog eens grote delen van zijn kern-infrastructuur naar Rancher migreren.

Het platform biedt containertechnologie en microservices. De Volksbank verwacht na de grootschalige overstap naar deze it-architectuur sneller aanpassingen en vernieuwingen in zijn portfolio van financiële diensten door te voeren.

Volgens analistenbureau Gartner is Kubernetes de dominante containertechnologie met een marktaandeel van 86 procent. Rancher Labs uit Californië is een van de grotere spelers in dit veld. Het bedrijf rekent in Nederland bijvoorbeeld ook KPN en Albert Heijn tot zijn klanten.

Meer agile

Erik van der Meijde, platform delivery manager bij de Volksbank, stelt dat containers de kern vormen van de groei- en innovatiestrategie van de bank. De ontwikkeltijd kan door de verregaande automatisering omlaag, met behoud van betrouwbaarheid en veiligheid. 'Rancher staat voor ‘next level’ containerisatie waardoor we meer agile kunnen werken.'

Van der Meijde doelt op een aantal taken die gedurende een ontwikkeltraject in Rancher tevens geautomatiseerd zijn af te handelen, zoals rol gebaseerde toegangscontrole, 'namespace-as-a-service', applicatiecatalogus en authenticatie. Daardoor krijgen ontwikkelteams meer tijd om zich met vernieuwingen bezig te houden. Te denken valt aan de toepassing van kunstmatige intelligentie in spraak- en tekstdiensten om vragen van klanten snel en accuraat af te handelen.

Vrijheid

De Volksbank-manager is te spreken over de vrijheid die Rancher ontwikkelaars biedt om te experimenteren met nieuwe financiële diensten. 'Het platform is gemakkelijk in te stellen en te reguleren - we kunnen binnen enkele minuten proefballonnetjes oplaten maar er ook direct mee stoppen als ze op niets uitdraaien.'

Rancher ondersteunt tevens Volksbanks cloudmigratiestrategie. De bank heeft al een aantal AWS-projecten lopen via het Rancher-platform en breidt dit de komende maanden uit.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6825754). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.