Managed hosting door True

Albert Heijn test volledig digitale winkel

 

Albert Heijn heeft een digitale winkel geopend waarbij geen kassa meer is en ook geen zelfscan-apparaten aanwezig zijn. Het gaat om een AH To Go-locatie van veertien vierkante meter op het hoofdkantoor in Zaandam. In de komende twee maanden testen medewerkers de digitale winkel, die later dit jaar ergens in Nederland wordt geplaatst. Albert Heijn heeft de technologieën in samenwerking met de Amerikaanse techstartup Aifi en ING ontwikkeld.

In de winkeldeur opent automatisch op vertoon van een betaalpas of creditcard. Klanten pakken de producten naar keuze en lopen naar de uitgang. Daar vindt de betaling automatisch plaats waarna de deur naar de uitgang weer opent.

Om deze grab and go-ervaring te realiseren, heeft Aifi computer vision- en sensortechnologieën ontwikkeld. Camera's zien waar een klant zich in de winkel bevindt en welke producten er worden gepakt. Die producten worden toegevoegd aan een virtueel winkelmandje. Sensoren in de schappen registeren of iets wordt gepakt of teruggezet. De combinatie van camera’s en sensoren legt vast welke producten de klant meeneemt.

Volgens het bedrijf bepalen de camera’s de positie van klanten in de winkel zonder gezichtsherkenning en registreren ze alleen gedaanten en (arm)bewegingen.

De betaaloplossing is door ING ontwikkeld. Wanneer de klant zijn betaalpas toont bij de ingang gaat de deur open en begint het registreren van de aankopen. Wanneer de klant klaar is, gaat hij bij de uitgang staan, waarop hij het totaalbedrag op een display ziet. De betaling wordt bij een bedrag tot 25 euro automatisch verwerkt. Hij krijgt bericht dat de betaling is gelukt en kan de winkel verlaten. De klant hoeft zich niet van tevoren aan te melden of een app te downloaden, wat het betalingssysteem innovatief en toegankelijk maakt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6793801). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.