Managed hosting door True

TomTom introduceert api's voor elektrisch rijden

Ontwikkelaars werken aan routeapplicaties die rekening houden met oplaadpunten en -tijden

 

Elektrische auto

Navigatieleverancier TomTom deelt twee nieuwe api’s waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen voor elektrische voertuigen. De TomTom Long Distance Electric Vehicle Routing- en de TomTom EV Charging Stations Availability-api worden toegevoegd aan het bestaande aanbod voor ontwikkeltools van applicaties voor elektrisch rijden.

De nieuwe Long Distance EV Routing-api stelt gebruikers in staat een route te plannen van A naar B, rekeninghoudend met momenten waarop de auto moet worden opgeladen. Het algoritme dat de route voorspelt, speciaal ontworpen om de reistijd te optimaliseren, berekent de route, wijst de oplaadpunten aan en geeft een geschatte aankomsttijd op basis van de oplaadtijd, voertuig- en wegennetkenmerken en verkeersinformatie.

De tweede api, EV Charging Stations Availability, geeft informatie over de beschikbaarheid van de oplaadstations per type stekker, zodat de chauffeur voor aankomst weet of er een oplaadpunt beschikbaar is voor gebruik of niet.

'De toekomst van mobiliteit is verbonden, gedeeld, geautomatiseerd en zeker elektrisch', zegt Anders Truelsen, topman bij TomTom Enterprise. 'De elektrische revolutie brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals de angst om niet ver genoeg te kunnen rijden. Dit vereist nieuwe oplossingen. TomTom biedt ontwikkelaars de perfecte toolkit om innovatieve en nuttige locatiegebaseerde diensten te ontwikkelen voor bestuurders van elektrische auto's, die de praktische en psychologische barrières voor grootschalige EV-adoptie zullen helpen opheffen en zo zullen bijdragen aan een wereld zonder uitstoot van schadelijke stoffen.

Ontwikkelaars kunnen starten met het bouwen van applicaties voor elektrische voertuigen met de software development kit van TomTom en api's op TomToms selfservice developer portal.


Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6781745). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.