Managed hosting door True

Devops-specialist Eficode koopt branchegenoot Praqma

 

Jari Litmanen, ambassadeur van Eficode.

Eficode, een Finse devops-specialist met een recente vestiging in Amsterdam, heeft het Deense Praqma overgenomen. Praqma is eveneens een in devops gespecialiseerd adviesbureau met kantoren in Denemarken, Zweden en Noorwegen. Samen willen ze de devops-methode in Europa verder uitdragen.

Dor de aankoop van Pragma voegt Eficode nog een land toe aan zijn portfolio (Noorwegen) en krijgt het de beschikking over bijna vijftig extra devops-experts.

Het bedrijf, opgericht in 2005 in Helsinki, is een devops- en UX Designops-specialist en telt zo'n tweehonderdvijftig personeelsleden. Het beschikt over een geautomatiseerde softwareproductielijn Eficode ROOT. Eficode heeft een sterke positie in Scandinavië, maar wil ook buiten de Noordse regio groeien. Daarvoor kreeg in het voorjaar van 2018 een investering van zes miljoen euro van het investeringsfonds Bocap.

Inmiddels is het bedrijf ook actief in Duitsland en in Nederland. Afgelopen augustus opende Eficode een Benelux-kantoor in Amsterdam, vlak bij de Johan Cruijff Arena. Die opening werd verricht door de beroemde, en met name door zijn tijd bij Ajax bekend geworden Finse ex-voetballer Jari Litmanen.

Devops is een softwaremethodologie die nog een stap verder gaat dan agile door een cultuur te creëren waarin ontwikkelaars en operationele it-teams harmonieus kunnen samenwerken. Virtualisatie en cloud computing zijn essentiële onderdelen van devops, aldus Eficode.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6668587). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.