Managed hosting door True

Aveva en Cognizant ontwikkelen industriële software

 

It-dienstenleverancier Cognizant breidt zijn onderzoekssamenwerking met Aveva, aanbieder van engineering en industriële software, uit. Beide bedrijven gaan geavanceerde industriële software ontwikkelen die in verschillende sectoren, van water en energie tot voeding en infrastructuur, gebruikt kan worden.

Cognizant’s digitale, industriële IoT-, product-, cloud- en software-experts gaan nauw samenwerken met de experts van Aveva om een breed aanbod van engineering en industriële software te ontwerpen en bouwen. De deal is volgens de twee bedrijven ‘verschillende miljoenen’ waard, al wordt niet gespecificeerd hoeveel precies.

De ontwikkelde producten omvatten de volledige engineering-levenscyclus, waaronder software voor simulaties, ontwerp, uitvoering, oplevering, planning, operationeel beheer, monitoring en controle en optimalisatie van de prestaties. De oplossingen moeten inhaken op industrie 4.0. Door agile ontwikkelmethoden en best practices in te zetten, moet de time-to-market voor de nieuwe software versneld worden.

Cognizant en Aveva werken al tien jaar samen aan specifieke oplossingen voor diverse sectoren als de olie- en gasindustrie en de chemie. Cognizant is ook Aveva’s grootste partner in onderzoek en ontwikkeling. Aveva’s hoofdkwartier bevindt zich in het Britse Cambridge, het bedrijf heeft ruim 4.400 werknemers in meer dan tachtig vestigingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6660141). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.