Managed hosting door True

KPN start met online-marktplaats voor api’s

 

KPN Digital Dutch (archief, 2017).

KPN opent een online-marktplaats voor application programming interfaces (api’s). Daarmee maakt de telecom- en ict-aanbieder de eigen diensten en diensten van partners toegankelijk voor andere partijen in de zakelijke- en consumentenmarkt. Volgens KPN groeit de vraag naar api’s explosief en geven steeds meer organisaties toegang tot hun functionaliteiten via api-koppelingen.

Klanten kunnen in eerste instantie gebruik maken van een gratis testomgeving en proof of concepts (poc’s) uitvoeren, licht een woordvoerder toe. ‘Nadat ze zich registreren, kunnen ze in een sandbox api-code maken. Nemen ze de api’s in productie, dan moeten ze een betaalde dienst afnemen.’

KPN ziet dat bedrijven en organisaties meer en meer api’s inzetten voor notificaties via bijvoorbeeld sms. Zoals voor afspraken in de zorg en het delen van informatie over vrachtbezorging binnen transport en logistiek . De sms-api wordt ook gebruikt om een notificatie te versturen naar bewoners bij het afgaan van een brandalarm.

In de business-lounge van de KLM op Schiphol test de vliegmaatschappij video-toepassingen via tablets. In de aankondiging van de api-markplaats noemt KPN als voorbeelden ook een video-api die BeterDichtbij gebruikt om beveiligd videobellen tussen patiënt en zorgverlener of hulpdienst mogelijk te maken.

Sneller innoveren

‘De api-marktplaats moet één centrale plek bieden voor api’s voor productmanagers, innovatiemanagers, it-teams en andere belanghebbenden’, stelt KPN. Het gaat volgens de aanbieder om een gevarieerd aanbod van veilige en kwalitatieve api’s voor communicatie, identity- en security-toepassingen dat continu wordt uitgebreid met api’s in de bestaande en in nieuwe categorieën. De inzet van api’s moet leiden tot een kortere ontwikkeltijd van applicaties, een verbeterde klantervaring en snellere innovatie en co-creatie.

‘We helpen onze gebruikers als ontwikkelpartner met advies en integratie’, zegt Anuschka Diderich, verantwoordelijk voor de KPN API Store. ‘Omdat gebruikers één account en één aanspreekpunt voor ondersteuning hebben, kunnen zij makkelijker in korte tijd een hele set api’s testen en in productie nemen.’

De lancering van de api-marktplaats vindt plaats op 11 april in de Jaarbeurs Utrecht, tijdens The Digital Dutch 2019, een jaarlijks evenement van KPN rondom digitale transformatie en innovatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6641457). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.