Managed hosting door True

Exact koopt declaratieverwerker SRXP

 

Rekening online betalen

Bedrijfssoftwareleverancier Exact neemt SRXP over. Die Amsterdamse specialist van online software voor de verwerking van declaraties levert een app voor het verwerken van bonnetjes, een cloudplatform waarmee managers declaraties goedkeuren en maakt koppelingen met de backoffice van financiële pakketten en boekhoudsystemen. Opvallend: Ook concurrenten van Exact hebben koppelingen met SRXP.

Er is geen overnamebedrag bekendgemaakt. De 25 medewerkers van SRXP treden in dienst bij Exact. Dat softwarebedrijf uit Delft heeft voor de boekhoudpakketten Exact Online, Globe en Synergy al koppelingen met SRXP-toepassingen en hoopt deze na de overname verder uit te breiden.

Jarno van Hurne, hoofdverantwoordelijke voor de marketing van Exact's oplossingen, licht aan Computable toe dat Exact Synergy en Globe, die nu nog over relatief eenvoudige declaratie-toepassingen beschikken, de functionaliteiten uitbreiden. Het gaat dan om verbeteringen van bijvoorbeeld koppelingen met achterliggende processen, regels en goedkeuringen voor declaraties. ‘Voor declaraties onder een bepaald bedrag of na herkenning van btw-nummers kunnen declaraties automatisch worden verwerkt’, aldus Hurne.

Dat moet tijdswinst opleveren. Volgens Exact kunnen bedrijven die de cloud-portal en mobiele apps van SRXP gebruiken de tijd die ze aan onkostendeclaraties besteden met driekwart verminderen. Volgens Exact is het efficiënt beheren van declaraties voor veel organisaties echter nog een uitdaging en zijn er maar weinig bedrijven die dit proces volledig hebben geautomatiseerd.

Visma, Afas, Microsoft Dynamics

Exact en SRXP bedienen al een aantal gezamenlijke klanten die de zogenoemde expense management-oplossing van SRXP combineren met de financiële software-oplossingen Exact Globe en Exact Online. De komende maanden wordt de integratie van SRXP in het productportfolio van Exact verbeterd. Daarnaast blijft SRXP zich als eigen label met de eigen productnaam richten op grotere organisaties zoals Mammoet, Port of Rotterdam, Bugaboo en Rituals.

Opvallend is dat ook concurrenten van Exact gebruik maken van SRXP. Die koppelingen met boekhoudsoftware van bijvoorbeeld Visma, Afas en Microsoft Dynamics worden na de overname dus door een directe concurrent verstrekt.

Jarno van Hurne legt uit dat het aanbod van SRXP kan worden opgedeeld in drie onderdelen. Namelijk een app voor medewerkers, daarmee kunnen door foto’s te maken bonnen gescand en gedeclareerd worden. Daarnaast is er het cloudplatform waarmee managers bijvoorbeeld declaraties goedkeuren en er regels worden toegekend aan bepaalde werkstromen. Ook is er een koppeling met de backoffice van boekhoudsystemen. Declaraties worden ook daar geadministreerd en verwerkt.

SRXP

Exact: ‘SRXP is marktleider van Nederland in het digitaliseren van declaratieprocessen. SRXP doet dit met een declaratie-app en online portal met als doel de tijd die in het declaratieproces wordt gestoken te minimaliseren, zodat er meer tijd overblijft om te focussen op belangrijkere zaken. SRXP koppelt met financiële of hr-software, automatische workflows, creditcardintegratie, bedrijfsregels en nog veel meer functionaliteiten.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6547535). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.