Managed hosting door True

Infi biedt ontwikkelaars aandeel in bedrijf

 

Softwareontwikkelaar Infi uit Utrecht geeft het personeel de mogelijkheid mee te delen in de winst van het bedrijf via certificaten. De certificaten geven ook de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de koers die het bedrijf vaart.

De veertig medewerkers van het bedrijf kregen in december 2018 certificaten. Volgens Infi gaat het om een schenking van tien certificaten per medewerker. Verder is er de mogelijkheid voor personeelsleden om meer certificaten aan te schaffen om zo mede te investeren in het bedrijf en ook meer mee te kunnen delen in de winst door middel van dividenduitkering.

Certificaten geven ook medezeggenschap binnen het bedrijf. Zo kunnen medewerkers meebeslissen over zaken als de uitgifte van aandelen, overnames, het toetreden van nieuwe aandeelhouders of de aanstelling van een nieuwe directeur.

Zij die meer certificaten bezitten, krijgen overigens niet meer zeggenschap dan andere medewerkers. 
Iedereen die certificaten heeft, heeft een stem. Die worden gebundeld via een Stichting Administratiekantoor (STAK). In het bestuur van de certificaathouders nemen alleen medewerkers plaats en geen aandeelhouders of mt-leden. De hoeveelheid certificaten die iemand bezit, staat los van de hoeveelheid zeggenschap. Die is voor iedereen gelijk. Maar, hoe meer certificaten, des te meer een medewerker kan delen in de winst door middel van dividenduitkering.

SnappCar en Picnic

Het Utrechtse bedrijf bouwt applicaties voor bedrijven als auto-dienst SnappCar, online supermarkt Picnic en crypto-beurs LiteBit. Sinds de start in 2003 groeit het bedrijf naar eigen zeggen jaarlijks met ongeveer 15 procent in omzet en personeel.

Niet alleen huidige medewerkers, maar ook nieuwe medewerkers krijgen certificaten. Het bedrijf meldt in een persbericht: 'Iedereen die certificaten heeft, heeft een stem. Die worden gebundeld via een Stichting Administratiekantoor (STAK).'

De hoeveelheid certificaten die iemand bezit, staat los van de hoeveelheid zeggenschap. 'Die is voor iedereen gelijk. Maar, hoe meer certificaten, des te meer een medewerker kan delen in de winst door middel van dividenduitkering'. aldus de ontwikkelaar in een toelichting. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6539467). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.