Managed hosting door True

Qualcomm: ‘Apple is ons 7 miljard dollar verschuldigd'

 

Afkraken

Qualcomm heeft tijdens een rechtszitting Apple ervan beschuldigd dat het zeven miljard dollar (bijna 6,2 miljard euro) achterhoudt aan royalty’s op octrooien. Het bedrijf voor mobiele chips leverde jarenlang onderdelen voor de iPhone, maar zegt daar nu onvoldoende voor te zijn betaald.

Apple en Qualcomm zijn verwikkeld in een reeks van juridische conflicten. Apple beschuldigt Qualcomm van oneerlijke octrooi-licentiepraktijken. Qualcomm, een Amerikaanse fabrikant van halfgeleider en 's werelds grootste leverancier van mobiele-telefoonchips, verwijt op zijn beurt Apple van patentinbreuk en onbetaalde royalty's.

Qualcomm uitte zijn accusatie tijdens een hoorzitting in een van de zaken bij de federale rechtbank in San Diego.

Apple betwist de hoeveelheid royalty's die het aan Qualcomm verschuldigd is en betoogt dat Qualcomm dwingt om dezelfde patenten twee keer te betalen: een keer wanneer Apple de chip van Qualcomm in iPhones plaatst en een tweede keer door het vragen van patentroyalty's. Qualcomm verdedigt zich ermee dat deze praktijken legaal zijn en dat Apple er na jarenlange instemming nu naar streeft het bedrijfsmodel van Qualcomm te vernietigen.

Wordt vervolgd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6502733). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.