Managed hosting door True

ING neemt ai-applicatie op in bankomgeving

 

ING bankkantoor

ING heeft een digitale applicatie geïntroduceerd die zakelijke klanten op basis van kunstmatige intelligentie (artificial intelligence, ai) voorspellende inzichten biedt voor het efficiënter beheren van werkkapitaal. De applicatie, Smart Working Capital Assistant, is gericht op middelgrote bedrijven.

De Smart Working Capital Assistant voorspelt aan de hand van zelflerende algoritmen gebeurtenissen die een positieve of negatieve impact hebben op het werkkapitaal van het bedrijf in kwestie. De applicatie stuurt hierover meldingen naar smartphones van gebruikers, die op basis daarvan beslissingen kunnen nemen. De inzichten die de app geeft, kunnen managers van een bedrijf bijvoorbeeld doen besluiten om bepaalde transacties op een moment te plannen dat gunstiger is voor hun werkkapitaalspositie. Op die manier helpt de applicatie om hun werkkapitaal én bedrijfsprocessen te optimaliseren. Ter verduidelijking: werkkapitaal is het kapitaal dat bedrijven nodig hebben om aan hun dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen.

Data-driven

De applicatie is ontwikkeld door ING Asset Based Finance in samenwerking met het Nederlandse it-bedrijf Finaps en het Amerikaanse softwarebedrijf SAS. Zo leverde ING Asset Based Finance het idee en geanonimiseerde data, op basis waarvan SAS en Finaps het systeem hebben ontwikkeld.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6417555). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.